Uncategorized

Educație prin artă pentru copiii romi

Asociația Colors activează în Brașov și Sibiu din 2008, implementând programe de dezvoltare personală și voluntariat, pentru timpul liber și vacanțe, destinate copiilor, tinerilor și persoanelor vârstnice. Domeniile noastre: educație, cultură, tineret. Promovăm un stil de viață sănătos, activ și implicat și suntem plini de idei 🙂

Educație prin artă pentru copiii romi

Asociația Colors în parteneriat cu Asociația Community Aid Network (CAN) derulează între decembrie 2014- noiembrie 2015 proiectul “Program de educație prin artă pentru copiii romi” care are ca scop creșterea accesului copiilor romi din zona Săcele la programe cultural-educaționale din aria artelor vizuale. Proiectul este finanțat prin Granturile SEE 2009-2014, în cadrul Programului PA17/RO13 “Promovarea diversității în cultură și artă în cadrul patrimoniului cultural european” cu suma de 50934 EUR. Site-ul proiectului este educatieprinarta.plinideidei.ro.
Activitățile proiectului constau în mini-tabere de arte arte vizuale în Săcele, tabere rezidențiale la Ocna Sibiului și ateliere de empowerment cultural în Săcele destinate celor 400 de copii din proiect; un curs de formare în animație socio-culturală, acreditat ANC, urmat de stagii practice de voluntariat și mentorat pentru 16 tineri; un curs de formare în competențe de exprimare culturală, acreditat ANC, urmat de stagii practice de voluntariat și mentorat pentru 16 profesioniști din domeniile educației și culturii; o expoziție stradală, site, film și o broșură online.

Cele mai reușite și interesante produse realizate de copii în cadrul proiectului vor putea fi admirate în cadrui unei expoziții stradale, care va fi organizată în această toamnă, în Brașov.

Oportunități de voluntariat cultural | Formări pentru tineri și profesioniști din educație și cultură

– Dacă ai între 18-35 de ani și ești interesat de voluntariatul cultural, înscrie-te la programul nostru de formare în animație socio-culturală! Se pot înscrie tineri cu studii medii, din Săcele și/sau județul Brașov, interesați de animația socio-culturală și disponibilitate de a participa integral la program; experiența anterioară în voluntariat, arte vizuale și lucrul cu copii constituie un avantaj. Programul de formare constă într-un curs rezidențial de animație socio-culturală, care va avea loc între 16-22 martie, la Păltiniș, jud. Sibiu, urmat de un stagiu practic, cu activități de voluntariat și mentorat în cadrul mini-taberelor din Săcele (lunile aprilie și iulie) și a 2 tabere rezidențiale la Ocna Sibiului (luna august). Participanții vor primi diplomă acreditată ANC și contracte de voluntariat. Programul de formare este gratuit, participanții își vor acoperi doar costurile de transport până în Păltiniș și/sau Săcele. Locuri disponibile: 16

 Dacă activezi în domeniile cultură și/sau educație și ești interesat de voluntariatul cultural, înscrie-te la programul nostru de formare în competențe de exprimare culturală! Se pot înscrie profesioniști din domeniile educație și cultură, care profesează în Săcele și/sau județul Brașov, interesați de domeniul competențelor de exprimare culturală și disponibilitate de a participa integral la program. Programul constă într-un curs rezidențial de competențe de exprimare culturală, care va avea loc între 12-16 martie, la Păltiniș, jud. Sibiu, urmat de un stagiu practic, cu activități de voluntariat și mentorat în cadrul atelierelor de empowerment cultural din Săcele (lunile mai-iunie, în weekend). Participanții vor primi diplomă acreditată ANC și contracte de voluntariat. Programul de formare este gratuit, participanții își vor acoperi doar costurile de transport până în Păltiniș și/sau Săcele. Locuri disponibile: 16

Termen limită pentru înscriere: 10 februarie 2015. Înscrierea se face completând formularul destinat voluntarilor, pe educatieprinarta.plinideidei.ro. Doar persoanele selectate vor lua parte la un interviu.
–––––––––––––––––- 
Nu uita să treci în agendă evenimentele Colors ale anului 2015:
Jocuri pentru Supervoluntari Brașov (ora 18, Mansarda Baiulescu): 27 februarie, 20 martie, 24 aprilie, 15 mai, 12 iunie
Târgul de voluntariat Brașov, ediția a V-a (ora 10, Biblioteca Jud. G. Barițiu): 16 mai

–––––––––––––––––-
Pentru oferta de jocuri, ateliere handmade și activități nonformale (inclusiv pentru Săptămâna Altfel) te rugăm să ne contactezi pe telefon sau email.
–––––––––––––––––-

Poți să ne ajuți ca ideile noastre să devină realitate direcționând 2% către Asociația Colors, făcând o donație online, o sponsorizare – inclusiv direcționând 20% din profit sau achiziționând produse sau servicii. De asemenea, te poți înscrie ca voluntar.

––––––
Pentru mai multe informații despre Asociația Colors și ideile sale, te așteptăm să ne vizitezi pe plinideidei.ro sau pe http://ift.tt/1mmBupj sau să ne contactezi direct pe telefon 0745-052151 și as_colors@yahoo.com.

via Blogger http://ift.tt/1CQP3EE

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s