Uncategorized

Cea mai modernă peşteră din România

Peştera Valea Cetăţii se află la doar 3 kilometri de oraşul Râşnov. Grota din masivul Postăvaru se află la o altitudine de 790 de metri şi este deschisă turiştilor între orele 10 şi 20 (în perioada 1 mai – 22 octombrie) şi între 10 şi 18 (în perioada 23 octombrie – 30 aprilie).
Peştera Valea Cetatii este localizată pe povârnişul vestic al Masivului Postăvaru, în bazinul Ţării Bârsei, la 3,5 km distanţă de Râşnov, la 1,5 km distanţă de Cetatea Râşnov şi la o altitudine de 790 m (intrarea principală). Peştera face parte din aria naturală protejată Peştera Valea Cetăţii, care a fost desemnată arie naturală protejată pentru protecţia şi conservarea elementelor naturale cu valoare şi semnificaţie ecologică, ştiinţifică, peisagistică deosebite, reprezentate de fenomene carstice (Peştera Valea Cetatii, stâncăriile şi lapiezurile din Poiana Dracului), arborii seculari, flora, pierderile de apă în ponorul Fundăţica.Peştera, decoperită în 1949, a fost explorată pentru prima dată în 1954. Cei care au cercetat-o au descoperit că ea are o lungime totală de 958 de metri. Amenajarea modernă a peşterii, realizată după 2010, a vizat construcţia infrastructurii turistice pentru vizitarea în siguranţă a unei porţiuni de 330 de metri din peşteră. A fost introdus iluminat cu leduri pentru a nu deranja liliecii, au fost construite poduri din fibră de sticlă, trotuare, balustrade, pasarele, bare de protecţie, scări şi un pasaj subteran.

Deschisă publicului larg în 2011, peştera poate fi vizitată pornind de la intrarea din Poieniţa Dracului. O galerie lungă de 16 metri duce vizitatorul într-o mică sală, în care apare cursul de apă. Apoi, se poate porni pe două galerii, care se întâlnesc după 45 de metri. Se continuă prin galerie încă 170 de metri şi se ajunge în Sala Mare a peşterii (înaltă de până la 20 de metri şi cu o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi). Acustica fantastică a acestui spaţiu a încurajat un cvintet format din instrumentişti ai Filarmonicii din Braşov să vină aici în fiecare sâmbătă, pentru a susţine un concert de jazz.

Potrivit siteului cesavezi.ro, accesul la peşteră se poare face cu maşina, dinspre şoseaua DN1E Braşov-Poiana Braşov-Râşnov, urmând Valea Cetăţii, până la confluenţa ei cu Valea Fundata, unde, la kilometrul 19,4, există o parcare modernă special amenajată pentru deservirea ariei naturale protejate. Din parcare, se poate ajunge cu bicicleta sau pe jos, urmând drumul sau poteca de acces amenajată în lungul văii Fundata sau pe traseele turistice sau tematice.

Preţul de vizitare este de 15 lei pentru adulţi şi 10 lei pentru copii. Pentru grupuri, tarifele sunt mai mici (12 lei pentru adulţi, 7 lei pentru copii). Preţul de intrare la concertul de jazz organizat în fiecare sâmbătă costă 40 de lei.

Rezervari cazare pe linkul de mai jos:

CAZARE IN RASNOV

via Blogger http://ift.tt/1p72d7w

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s