blogbrasov / bran / brasov / Castelul Bran / CAZARE / cetate / circuit touristic / piata sfatului / poiana brasov / Postavaru / RESTAURANT

Forbes: Castelul Bran, locul doi în topul proprietăților!

Castelul Bran a ajuns una dintre cele mai scumpe proprietati ale lumii, ocupand locul doi in topul Forbes. Pentru cei interesați, domeniul cuprinde 17 dormitoare.
Estimat la 140 millioane de dolari, Castelul Bran a fost construit in 1212, pe o suprafata de 20 de pogoane, in Pasul Bran-Rucar, la 30 km de Brasov, anunță știrile ProTV.
Dominic de Habsburg, actualul propietar al castelului, ar fi fost dispus sa-l vanda Consiliului Judetean Brasov cu 86 de milioane de dolari. Oferta facuta de presedintele CJ, Aristotel Cancescu, a starnit aprigi dispute. Acuzat ca e prea generos si ca ar avea un interes, Cancescu si-a retras oferta. Acum castelul este in custodia statului roman si poate fi vizitat. Protocolul incheiat cu proprietarul Dominic de Habsburg va inceta in luna mai a anului viitor.
Este posibil ca, incepand de atunci, niciun turist sa nu mai aiba acces in celebra resedinta a lui Dracula. Proprietarul va decide cum va specula valoarea domeniului.
  • Pe primul loc in lista Forbes se situeaza o proprietate evaluata la 165 millioane dolari si situata in Beverly Hills, pe o suprafata de sase pogoane jumatate de teren. 29 de dormitoare, 40 de sali de baie, trei piscine si o sala de cinema se afla in interiorul acestei vile somptuoase, construita in 1926. In 1972, aici a fost filmat celebrul film “Nasul”.
  • Mai spatioasa decat Buckingham Palace, proprietatea aflata pe locul trei in lista Forbes se afla in Updown Court Windlesham, Surrey.
  • Are 103 camere, sali de bal, o intrare somptuoasa, sala de squash, pista de bowling, sala de cinema de 50 de locuri, parcare pentru opt limuzine, padure si gradina de 58 pogoane. Casa este evaluata la 138 millioane dolari.
  • 135 millioane costa o proprietate situata pe un teren de 95 pogoane si detinuta de Printul Bandar ben Sultan bin Abdul Aziz, fostul ambasador al Arabiei Saudite in SUA. Casa are 15 dormitoare si 16 bai, un teren de tenis si o piscina interioara.
  • La 125 millioane USD este evaluata de Forbes Maison de L’Amitie din Palm Beach, achizitionata, in 2004, de Donald Trump pentru suma de 41.25 millioane dolari.
  • Cea mai scumpa casa din Nevada costa 100 millioane dolari si ii apartine lui Joel Horowitz, partenerul de afaceri al lui Tommy Hilfiger, care a construit-o de la zero. Proprietarul isi rasfata oaspetii cu bunatatile din propria pivnita, unde sunt depozitate mai mult de 3.500 sticle de vin.
  • La Moscova, din cercetările Forbes, reiese ca cea mai scumpa casa costa 100 milioane dolari. Facilitati: casute separate pentru oaspeti, un centru de recreere, o piscina, bai turcesti, o sala de gimnastica si sauna.
  • Cu un milion mai putin, adica 99 millioane dolari costa o casa in Hampstead, Londra. A fost construita de antreprenorul turc Halis Toprak si beneficiaza de lift din sticla, piscina interioara si o baie turceasca
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s