brasov city / brasov harta / Brasov live / cazare in brasov / harta brasov / hotel brasov / hoteluri brasov / hoteluri in brasov / pensiune in brasov / pensiuni brasov / poiana brasov / webcam brasov

Cetatea Făgăraș primește o față nouă

Cetatea Făgăraș primește o față nouă

Lucrările la Cetatea Făgăraşului au demarat de mai bine de două luni. În ultimii 30 de ani,  monumentul istoric  nu a mai beneficiat de reabilitări importante. Însă, cu ajutorul Consiliului Judeţean lucrurile au început să se mişte, iar cât de curând ansamblul arhitectural va avea o nouă înfăţişare, precizează Bună Ziua Făgăraș.
Astfel, pentru lucrările de reabilitare a Cetăţii Făgăraşului, Primăria a primit  2 milioane de euro de la bugetul județului. Aceşti bani au fost alocaţi de către Consiliul Judeţean Braşov în urma unui contract de asociere cu administraţia locală pentru reabilitarea mai multor ziduri ale cetăţii.
„Este o lucrare de suflet, pentru că vreau să vă spun că toate monumentele istorice din Brașov au fost ori reparate, ori sunt în curs de reparație. După cum vedeți, sunt foarte mulți turiști aici, la Făgăraș, iar reparația este în derulare. În județul Brașov avem  cei mai mulți turiști din România, peste 630.000 anual, iar o promisiunea electorală pe care am făcut-o – Brașovul primul județ turistic al României a fost onorată. DIn calculele pe care le-am făcut, 20-25% din banii care intră la buget vin din turism și vin datorită faptului că aceste monumente sunt foarte vizitate“, a declarat președintele Consiliului Județean, Aristotel Căncescu.
La rândul lui, primarul Sorin Mănduc, a precizat că, „din proiectul de 30 de milioane de euro, suma necesară pentru finalizarea lucrărilor și stabilirea destinațiilor pentru fiecare din cele 90 de încăperi, cât are Cetatea Făgărașului, practic, cu sprijinul Consiliului Județean avem asigurată o sumă de 10%  pentru lucrările din această primăvară“.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s