brasov / CAZARE / cetate / ferma / fgaras / ludisor / oua de prepelita / piata sfatului / poiana brasov / Postavaru / prepelite / voila

Ferma de prepelite din Ludisor

Familia Blendea din Fagaras a inceput  un mic business la casa bunicilor din Ludisor! Au ales sa dezvolte aici o mica ferma de prepelite, ca urmare a unor experiente personale mai putin fericite, dar terminate cu bine, datorita efectelor curative ale oualor de prepelita…   O poveste pe care vor sa o impartaseasca tuturor, o poveste pe care vor sa o spuna mai departe pentru a fi de folos si altora care cred in minunile din natura!

Bogdan Blendea, administratorul fermei si fiul David (5 ani)
mari iubitori de prepelite

” Povestea noastra… Despre oul de prepelita si beneficiile acestuia am citit, prima data, in“Formula As”  Pe vremea aceea eram inca studenta si aveam ceva probleme de sanatate… M-am gandit sa incerc si tratamentul cu oua de prepelita, mi-am cumparat 60 de bucati si am inceput cura tipica de 3 oua /zi ca sa vad efectul …am simtit inca de la inceputul tratamentului ca eram mai linistiata datorita reglarii tensiunii arteriale; somnul imi era mai putin agitat si fara intreruperile obisnuite; parca si respiratia „curgea” mai lejer. Problema principala era ca nu prea gaseam sa cumpar asa ceva si totodata am observat ca oamenii nu prea cunosc aceste pasari si nici beneficiile pe care acestea le aduc prin ouale si prin carnea lor.
Dupa ce m-am casatorit , m-am mutat in Fagaras , am inceput impreuna cu sotul meu sa ne gandim  sa realizam in satul natal al bunicilor mei o crescatorie de prepelite… In anul 2006 am demarat proiectul cu surse proprii si abia in luna Septembrie a acestui an, cu ajutorul lui Dumnezeu,  vom primi si autorizatia de functionare, astfel incant sa putem sa intram pe piata comerciala cu aceste minunatii curative!
In acest moment suntem la inceputul business-ului , avem 200 de capete care oua zilnic si pe care usor usor le vom inmulti, astfel incant sa putem onora precontractele comerciale pe care le-am incheiat in acest timp.
Ne deosebim de ceilalati crescatori in special prin faptul ca hranim aceste pasari cu mancare facuta de noi , asadar 70 % din hrana prepelitelor o constituie cerealele (porumb si grau) – pe care le cultivam pe pamantul mostenit de la bunici.  Speram ca anul viitor sa reusim sa cultivam si soia (pentru a face strot de soia natural ). Totodata vitaminizam furajul cu tot ceea ce prepelita are nevoie fara a adauga organisme modificate genetic (care forteaza pasarea sa oua intr-un mod brutal creeand-ule pasarilor un disconfort foarte mare) ” Aurora Blendea
Intre timp, adica de la demararea lucrarilor pentru crescatorie (anul 2006) si pana in prezent noi, Aurora si Bogdan, avem 2 baieti , David in varsta de 5 ani si Luca care a implinit 1 anisor.
David este un baietel mai energic, ca si alti copii de altfel caruia ii place foarte mult sa se joace in exces, sa faca sport (orice tip, in special sa sara pe trambulina). La varsta de 4 ani I s-au descoperit mai multe afectiuni respiratorii care ne-au speriat destul de mult si totodata s-a mai descoperit ca are un camp alergenic foarte bine conturat astfel incant poate contacta si dezvolta foarte multe tipuri de alergii. Acum David face cura cu oua de 60 bucati regulat , in special primavara si toamana cand este predispus alergiilor si sa stiti ca in special cele respiratorii s-au domolit uimitor de mult astfel incant la pubertate baietelul nostru va fi sanatos tun!!!

despre prepelite si ouale lor…
    Prepelita este, asa cum indeobste se stie, o pasare salbatica de mici dimensiuni, ceva mai dezvoltata decat porumbelul domestic. Ea poate fi intalnita in Asia, Europa, Africa, Australia si America de Nord. Este migratoare. Chinezii (ah, iar chinezii!, veti fi exclamand) au reusit s-o domesticeasca, in urma cu peste o mie de ani. De la acestia au importat-o japonezii, care au trecut la inmultirea si perfectionarea ei, astfel incat pana in zilele noastre s-a ajuns la o adevarata industrie de mare importanta economica. Daca prepelita europeana mai este inca migratoare, produce si cloceste, o data pe an, pana la 12 oua, cea japoneza produce anual peste 250 de oua, insa nu mai are aptitudini de zbor si nici nu cloceste.
Datorita carnii lor delicioase, aceste pasari de crescatorie au devenit din ce in ce mai cautate, mai cu seama in Europa occidentala si in America de Nord. Dar nu numai atat. Carnea si ouale de prepelita sunt recunoscute si pentru efectele benefice din punct de vedere medical, fapt pentru care sunt solicitate pe piata mondiala. In plus, necesita spatii reduse pentru crestere, iar cheltuielile necesare echipamentului, procurarii materialului de matca si de hrana sunt destul de mici.

Efectul tamaduitor al oualor de prepelita este dovedit, dupa zeci de ani de cercetari, de catre medici din diverse tari, printre care si din tara noastra. In urma cercetarilor si a experimentarilor in clinici si in sanatorii, s-a constatat ca, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de sapte ori si jumatate mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de cincisprezece ori mai multa vitamina B2. De asemenea, contine intregul complex de vitamine A, B, D3, E, plus calciu, zinc, sulf si potasiu. Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orice varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, a digestiei, amelioreaza respiratia si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si al celui imunologic. Se folosesc benefic in perioada pre si postnatala, ca si dupa interventii chirurgicale si radioterapii. Formeaza neuronii din sistemul nervos central la copii si intarzie procesele degenerative de imbatranire.
Sunt recomandate doua tipuri de cura cu oua de prepelita:
1. CURA DE 120 DE OUA – pentru hipertensiune arteriala, ulcer, tulburari digestive, conjunctivite, urticarii, tuse convulsiva, catalizarea procesului de dezvoltare a copiilor, cu tot ceea ce implica acest proces.
2. CURA DE 240 DE OUA – pentru TBC, afectiuni hepatice, renale, diabet zaharat, alergii, astm bronsic, anemie, impotenta, guta, migrene, neurastenie, obezitate; dizolva depunerile de colesterol si impiedica formarea altora, previne arterioscleroza, regenereaza sistemul nervos etc.

Cum se deruleaza un asemenea tratament?
Ouale se administreaza dimineata, in loc de cafeluta (la care trebuie sa renuntam in timpul tratamentului, pentru acel moment al zilei), inainte de micul dejun. Este recomandabil sa fie inghitite crude si cu galbenusul intreg, fara sare, zahar sau substante aromate. Pentru ca e mic, eu il sparg intr-o lingura de supa, lasandu-l sa alunece de la baza limbii catre esofag. Persoanelor care nu suporta aceasta maniera le recomand amestecul cu miere de albine sau pulpa de fructe. Micul dejun se va servi dupa aproximativ doua ore, acesta fiind alcatuit, de preferinta, din hrana rece. In cazul unor boli digestive sau al anemiilor severe, micul dejun se poate servi la o jumatate de ora dupa administrarea continutului oualor. In timpul tratamentului, consumul de alcool (bauturi alcoolice) reduce efectele terapeutice cu cel putin 50%. Tratamentul se poate relua dupa trei saptamani de pauza – la adulti, iar la copii – dupa doua, trei luni. Este foarte important sa se consume oua proaspete:
Exista mai multe scheme (grafice) de tratament, in functie de varsta, de afectiuni si – de ce nu – de recomandarile medicului curant. Iata, mai jos, cateva pe care le-am gasit in diferite surse si le-am notat. 
1. Cura de 60 de oua in 30 de zile, pentru copii intre un an si trei ani:
Se pot administra cate doua oua zilnic.
2. Cura de 60 de oua in 20 de zile, pentru copii intre 4 si 7 ani:
Se adminsitreaza cate trei oua zilnic.
3. Cura de 90 de oua in 30 de zile, pentru copii intre 8 si 10 ani:
Se pot administra cate trei oua zilnic.
4. Cura de 120 de oua in 32 de zile, pentru copii/ adolescenti intre 11 si 15 ani:
In primele patru zile – cate trei oua pe zi;
Intre a 5-a si a 30-a zi – cate patru oua pe zi;
In a 31-a zi – trei oua, iar in a 32-a zi – un ou.
5. Cura de 120 de oua in 26 de zile, pentru adulti si adolescenti intre 16 si 18 ani:
Se respecta schema de mai jos, doar ca in a 25-a si a 26-a zi se iau trei, respectiv doua oua pe zi.
6. Cura de 240 de oua in 50 de zile, numai pentru adulti:
In primele doua zile – cate trei oua pe zi;
In a treia zi – patru oua pe zi;
Incepand cu ziua a patra, pana in a 48-a zi inclusiv – cate cinci oua pe zi;
In a 49-a zi – trei oua pe zi;
In a 50-a zi – doua oua pe zi.
Exista si o reteta pentru impiedicarea calvitiei (chelirii) si a regenerarii firelor de par slabite:
Se iau 10 galbenusuri de ou de prepelita si se amesteca pana la omogenizare cu laptisor de matca (doua fiole), o lingurita de miere de albine si putina drojdie (un varf de cutit). Se lasa la dospit, intr-o incapere bine incalzita, timp de 24 de ore. Se spala parul in fiecare seara si, dupa uscare, se pensuleaza pielea capului pe carari formate cu pieptenele din cinci in cinci milimetri, daca nu ne permitem sa ne tundem de tot. Peste noapte, capul se acopera cu un prosop curat. Dimineata se spala, de preferinta cu ceai de musetel. Solutia ramasa poate fi pastrata la rece, in frigider, pana la consumare.
Terapia cu oua de prepelita : calitatile oului de prepelita sunt renumite prin numarul mare de vitamine si minerale în comparatie cu cel de gaina. El contine : de 5 ori mai mult fosfor, de 7,5 ori mai mult fier, de 6 ori mai multa vitamina B1, de 15 ori mai multa vitamina B2 si alte substante anti alergice.
Actiuni terapeutice :
– normalizarea activitati inimi
– vindeca bolile de rinichi si ficat
– ajuta digestia, regleaza secretia acizilor din stomac, vindeca spectaculos ulcerul
– întareste memoria
– sporeste rezistenta adultilor constrânsi sa urmeze un regim alimentar
– stimuleaza cresterea si dezvoltarea organismului la copii
Cura cu oua de prepelita :
 – potenta 240 buc
– nevroze 240 buc
– tbc 240 buc
– rinichi 240 buc
– colesterol 240 buc
– anemie 240 buc
– arteroscleroza 240 buc

                                                                    – ulcer 120 bucati

Mod de administrare :
– cura cu 120 buc se va face în 25 de zile, în prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, începând cu a patra zi pâna în a 25-a zi câte 5 oua. cura cu 240 buc se face în 49 de zile, în prima zi 3 oua, a doua zi 3 oua, a treia zi 4 oua, începând cu a patra zi si pâna în a 49-a zi, se iau câte 5 oua pe zi.
La copiii între 4 si 8 ani se recomanda cura de 120 oua, fara a se depasi 4 oua pe zi.
Ouale se iau crude, întepându-le si sorbindu-le direct din gaoace sau sparte si amestecate cu produse naturale : miere de albine, lamâie, brânza de vaci proaspata.
Ouale se iau dimineata, pe stomacul gol, cu 1-2 ore înainte de micul dejun. Dupa 20 de zile de pauza cura se poate repeta. Ouale se pastreaza în frigider, cât mai departe de congelator, pentru a nu îngheta. Cantitatea ce trebuie consumata se scoate de cu seara din frigider, pentru a fi digerata la temperatura camerei.
În timpul curei sunt interzise bauturile alcolice.
COPII  SI ADULTII CU PROBLEME IN AFECTIUNI RESPIRATORII, ALERGII, ASTM BRONSIC , BORNSITE SUNT CEI CARE AU MARE NEVOIE DE ACEST  MIRACOL CARE II AJUTA IN AMELIORAREA AFECTIUNILOR IN MOD NATURAL SI TOTODATA FOARTE SANATOASE
Aurora Blendea – ferma de prepelite Ludisor
oua de prepelita: 8 lei – 24 buc
 0744704890

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s