blogbrasov / CASA SFATULUI / catedrala / cetatea / cetatea brasov / circuit touristic / festival / HOTEL / muzeu / OPERA BRASOV / RESTAURANT / Tampa

Villa Prato Braşov

Villa Prato
VILLA PRATO

În evul mediu termenul „pratum” avea mult mai multe sensuri (pasune, livada), însemnând zona din afara cetăţilor medievale, zona deschisă expusă atacurilor în care se aflau casele celor care nu erau cetăţeni cu drepturi depline, hanurile pentru străini şi gospodăriile extra muros ale unora dintre cetăţenii de vază. Cu timpul aceste zone au devenit suburbii („Vorburg”, foburg). În suburbii se afla o singură instituţie Poşta sau „cursus publicum”.
Villa PratoÎncepând cu secolul al XVII-lea existau aşa numitele staţii de poştă, care erau de fapt nişte hanuri dotate cu camere vaste, dormitoare comune şi cu grajduri pentru caii de schimb pentru curieri şi diligenţe.
Fiecare staţie primea din partea comunităţii o păşune sau o livadă vastă pentru a putea asigura hrana animalelor. În Transilvania existau staţii de postă în toate marile cetăţi Braşov, Cluj, Sibiu, Sighişoara, Mediaş, ele au fost martorele tăcute a numeroase evenimente de importanţă majoră pentru istoria acestor locuri, invazii, semnarea unor tratate, asasinarea ale unor personalităţi politice, vizite ale unor mari personalităţi ale vremii etc.
Villa PratoÎn secolele XVIII-XIX odată cu dezvoltarea oraşelor şi crearea suburbiilor industriale, păşunile poştelor au fost integrate în planurile urbanistice ale oraşelor suferind schimbări însemnate, multe dintre ele au fost transformate în zone de coonstructii, parcuri, locuri de promenade si distractie, gradini botanice. Un exemplu în acest sens este oferit de „Livada Poştei” aflata în partea de nord a cetăţii Braşovului.
În zona exterioară cetăţii Braşovului se aflau câteva hanuri mari dintre care amintim numai „Hanul mare” aflat în proximitatea Livezii Postei şi hanul „Cerbul de aur” aflat la începutul Străzii Lungi care asigura legătura dintre Braşovul vechi şi cetate. În hanurile din afara incintei fortificate lumea era foarte diversă: neguţători levantini sau orientali, armeni, greci, români din Moldova şi Valahia.
Villa PratoEi nu puteau rămâne peste noapte în cetate pentru ca nu erau de confesiune creştină recunoscută, mulţi dintre ei erau aventurieri, fiind veniţi în Braşov din cele mai diverse motive, unii pentru afaceri, alţii erau cărturari, oameni de arme, ambasadori, spioni şi chiar hoţi. În secolul al XVIII-lea oraşul se extinde mult în zona Blumăna, iar statia de poştă îşi pierde complet importanţa în secolul al XIX cand se dezvoltă căile ferate, iar terenul va fi transformat într-un loc de promenadă numit promenada de sus.
 Villa Prato – Brasov. Aceasta este situata chiar in inima Brasovului, intr-o zona insorita din Livada Postei, langa soseaua spre Poiana Brasov. Vizavi se afla Cladirea Rectoratului Universitatii, Casa Armatei si a Bibliotecii Judetene George Baritiu.

Villa Prato

Villa PratoDe la Villa Prato ajungeti in doar 2 minute de mers pe jos fie in centrul vechi al orasului care gazduieste Biserica Neagra, Muzeul de Istorie din Piata Sfatului, Zona Pietonala cu magazine din Piata Sfatului si strada Republicii, fie in zona Parcului Nicolae Titulescu, Prefecturii, Primariei Vechi si a Teatrului Dramatic Sica Alexandrescu.
REZERVARI

Personalul de la Villa Prato se straduieste sa va ofere servicii de inalta calitate si sa va indeplineasca cerintele in masura posibilitatilor. In acest sens am prevazut ca toate camerele sa fie dotate cu:

 • televizoare LCD conectate la televiziunea prin cablu
 • internet
 • telefon
 • minibar
 • seif
 • articole de corespondenta cu complimente din partea noastra
 • info starea vremii
 • depozitare si pastrare bagaje
 • comanda taxi
 • apel telefonic trezire turisti
 • pastrarea obiectelor de valoare in seiful receptiei
 • rezervari telefonice pentru bilete tren
 • rezervari telefonice la restaurante, teatru, cinema, cluburi
 • room service
 • fier de calcat

Servicii:

 • servicii de spalat, calcat
 • inchirieri masini
 • autoturism pentru transferuri
Villa PratoVilla PratoVilla PratoVilla Prato

Se asigura serviciul de primire/predare a corespondentei si serviciul de transmitere/primire faxuri. Oferim oaspetilor nostri ziare, reviste si pliante cu informatii culturale si adrese utile ale Brasovului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s