brasov / cabana postavaru / culmea crucurului / poiana brasov / poiana drester / Postavaru / timisul de jos / trasee / trasee turistice / valea timisului

ASCENSIUNI IN MASIVUL POSTAVARU IV

ASCENSIUNI IN MASIVUL POSTAVARU

D.Poiana Brasov – Timisu de Jos
            Masivul Postavaru poate fi traversatdin Poiana Brasov spre Valea Timisului  pe doua trasee marcate.
            Pe prima varianta, mai usoara, seurca in Culmea Crucurului, pana la nord de varful Ruia. Se poate urca pe potecamarcata cu punct albastru (pe la pestera de Lapte), pe traseul marcat cu bandagalbena (de langa cariera de calcar din nord-estul Poienii Brasov), prin PoianaDrester sau pe poteca Sulinar, marcata cu cruce rosie pana la refugiulSalvamont, de unde se continua spre stanga pe marcaj punct albastru. Pe acestetrasee (descrise anterior) se ajunge in circa o ora si jumatate in poteca largace strabate  Culmea Crucurului insectorul marcat cu banda galbena (Drumul Galben) si banda albastra (DrumulAlbastru). Pe culme, la altitudinea de 1435 m, intalnim un stalp indicator caremarcheaza inceputul traseului de coborare, marcat cu cruce albastra. Durataparcurgerii acestui traseu este de circa doua ore si ne conduce la halta C.F.R. si la statia de autobuze din Timisude Jos. Acest traseu coboara, in prima parte, prin padure pana la capatul unuidrum forestier unde intalnim o cabana de vanatoare a A.V.G.P.S. (1000 maltitudine ). Continuand drumul pe soseaua forestiera din lungul vaii LambaMare trecem pe langa o cabana forestiera si doua izvoare puternice si curandpatrundem in statiunea Timisu de Jos. Pe acest traseu turismul este interzis inperioada 1.09.-15.10.
            A doua varianta este un traseudificil care trece pe la varful Postavaru. La varf se poate ajunge pe unul dintretraseele descrise anterior sau folosind mijloacele de transport pe cablu.Traseul, marcat cu banda albastra, coboara din inseuarea (1774 m altitudine)situate intre varful Postavaru si mamelonul pe care este instalat releul TV sise poate parcurge in doua ore si jumatate. In prima parte, numita “DrumulSerpilor”, coboram in serpentine scurte un versant abrupt, cu numeroase stanci,pana in marginea superioara a Poienii Stanei Postavarului, de unde se deschideo priveliste larga spre Piatra Mare, Muntii Baiului,Muntii Predealului siMuntii Bucegi. Coboram greu pe o valcea cu grohotisuri mobile, trecem pe langao stanca si intram in padure unde intersectam mai multe poteci nemarcate.
            Traseul nostru se continua pe oculme ingusta pana la Piatra Crinului, de unde coteste spre Nord-est coborandmai accentuat pana in Valea Timisului la 1.4 km amonte de halta C.F.R. Timisudu jos.
Anunțuri

Un gând despre „ASCENSIUNI IN MASIVUL POSTAVARU IV

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s