cabana postavaru / cristianul mare / poiana brasov / poiana drester / poiana nisipului / poiana stechil / poiana trei fetite / Postavaru

ASCENSIUNI IN MASIVUL POSTAVARU II

ASCENSIUNI IN MASIVUL POSTAVARU

B.Poiana Brasov – Poiana Drester – cabana Postavarul

            Traseul, marcat cu banda galbena,reprezinta un sector al unui  traseu mailung, cunoscut sub numele de Drumul Galben (Brasov- Pietrele lui Solomon -Poiana Nisipului – Poiana Drester – Cabana Postavarul) si se parcurge in doua oresi jumatate – trei ore.
            Pornim de la restaurantul PoianaUrsului si in prima parte urmarim traseul marcat cu triunghi albastru. Dupa circa20 de minute ajungem in apropierea unei cariere de calcar, pe care o depasim siintr-o poienita, intalnim un stalp indicator care marcheaza intersectia cuDrumul Galben. In continuare, urmarim traseul marcat cu banda galbena (traseulmarcat cu triunghi albastru coboara spre Brasov). Urcand in lungul unei valceleajungem (dupa 30-45 minute de la cariera) in Poiana Drester, loc unde intalnimun traseu marcat cu punct albastru care conduce spre Pestera de Lapte.
            Din Poiana Drester, urcam prinpadurea de molid si ajungem in culmea Crucurului,strabatuta de un traseu marcatcu banda albastra (Drumul Albastru: Brasov – saua Timpei – poiana Stechil – CrucurulMare – Poiana Ruia – cabana Postavarul). Dupa circa 15 minute de la intrarea inacest sector comun intalnim un indicator, de unde se desprinde, spre stanga, untraseu marcat cu cruce albastra, care coboara la Timisul de Jos prin LambaMare. De aici traseul nostru se continua, in comun cu traseul marcat cu bandaalbastra prin marginea Poienii Ruia, pana la cabana Postavarul. De la cabana sepoate continua traseul spre Poiana Trei Fetite (1620 m altitudine) urmandpoteca marcata cu banda galbena cale de 30 de minute. Pe parcursul acestui drumajungem in numai 10 minute pe culmea situate intre Valea Seaca si Valea Mare,de unde se deschide o priveliste de neuitat: spre sud-vest zarim statiuneaPiriul Rece si abruptul de nord al Bucegilor, avand in prim plan culmea Bucsoiului;spre vest, dincolo de “golful Zarmestilor” se inalta silueta zvelta a PietreiCraiului si Muntii Poiana Marului cu plaiuri intinse.
            De la cabana Postavarul, excursia sepoate continua spre varful Cristianul Mare sau se poate cobori in PoianaBrasov. 
Reclame

Un gând despre „ASCENSIUNI IN MASIVUL POSTAVARU II

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s