brasov / CAZARE / circuit turistic / clima / HOTEL / IAAF / judo / pestera / poiana brasov / Postavaru

PROFILUL STATIUNII POIANA BRASOV SI FACTORII NATURALI DE CLIMA

PROFILUL  STATIUNII POIANA BRASOV SI FACTORII  NATURALI  DE  CLIMA
 
PoianaBrasov este o statiune climaterica montana cu program permanent pentru turism,odihna, recreere si practicarea sporturilor. Sporturile de iarna au asiguratecele mai bune conditii din Carpatii romanesti.Climatul, corespunzator muntilorcu altitudine medie, constituie cel mai important factor curative natural alstatiunii. Peisajul armonios, care imbina pe spati restranse creste montane cuversanti puternic inclinati, culmi domoale, rotunjite si platouri larg ondulateacoperite cu paduri variate si pajisti, constituie un alt factor naturalfavorabil reconfortarii si odihnei active.
            Principalii parametrii climatici cuinfluenta directa asupra activitatilor turistice corespund unui bioclimat tonic,stimulativ, caracterizat prin temperatura moderata, fara amplitudini excessive,radiatii solare bogate in raze ultraviolet, aer curat, puternic ozonat cuionizare negativa accentuata. Acesti parametrii permit adaptarea relativ usoaraa organismelor sanatoase la conditiile climatice ale Poienii Brasovului,Conditiile naturale sunt favorabile refacerii organismului in cazurile desurmenaj fizic si intelectual, ajutand la cresterea capacitatii de munca.Calirea si refacerea fortelor organismului se pot realiza prin bai de soare side aer prin practicarea unor exercitii fizice.
            Conditiile fizico-climatice dinPoiana Brasov si dotarile existente permit celor veniti in statiune sa practiceanumite exercitii fizice:
       Alergareasi mersul pe jos sunt favorizate de terenul cu pante reduse si de numeroasealei strajuite de paduri de conifer;
       Practicareaschiului cu instructor de specialitate in cadrul scolii de schi, specializatamai ales pe schi alpin si schi fond atat pentru incepatori, cat si pentruavansati;
       Practicareajocurilor in aer liber (tenis.volei etc.) pe stadionul special amenajat;
       Practicareasportului (gimnastica, tenis de masa, lupte etc.) in Sali special amenajate
       Inotulin piscine acoperite;
       Practicareaechitatiei, in imprejurimile statiunii;
       Plimbaricu sania, trasura sau bicicleta in statiune si imprejurimi;
       Excursiisi plimbari in Muntii Poienii Brasovului, Masivul Postavau proppriu-zis si inimprejurimi.
In acelasi timp, statiuneareprezinta locul preferat de antrenament si refacere al sportivilor deperformanta din diferite discipline. Cercetarile medicale intreprinse asupraantrenamentului sportivilor au aratat influenta binefacatoare a curei dealtitudine din Poiana Brasov asupra capacitatii lor de efort. In afara deconcursusile republican de schi, care se desfasoara anual pe partiile dinMuntii Postavaru,pot fi mentionate si competitiile de patinaj, diferitecompetitii cu caracter local si concursurile de orientare turistica. Pestadionul din Poiana Brasov au fost doborate, in diferite concursuri, numeroaserecorduri atletice netionale, europene si chiar mondiale.
      Curade clima in statiune este indicata pentru urmatoarele afectiuni: nevrozaastenica,stari de debilitate,surmenaj fizic si intelectual, convalescente cu ostare de sanatate buna, disfunctii tiroidiene (hipertiroidii benign), rahitism,tulburari de crestere la copii, anemii secundare sechele dupa pmeumopatiivirotice sau bacteriene,unele forme de astm bronsic si de bronsite corniceasmatiforme (I Munteanu si colab., 1980). Cura de altitudine in Poiana Brasov,ca si in celelalte statiuni situate la altitudini apropiate, are si unelecontraindicatii stabilite prin cercetari medicale indelungate (I Dragan,1977),cum sunt: fazele acute de boala,starile febrile,sindroamele alegice active; hepatitelevirale acute;formele active de tuberculoza pulmonara;pleurezii; nefriteleacute; nevrozele hiperreactive, afectiunile cardiac decompensate,hipertensiunea arterial in stadia avansate; anghina pectorala. In statiuneexista posibilitatea practicarii gimnasticii medicale sub control despecialitate.
            Poiana Brasov poate gazdui sidiferite consfatuiri, intruniri, simpozioane.
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s