brasov / pentagon / ROMAN

Pentagonul va cumpăra maşini făcute la Braşov

Pentagonul va cumpăra maşini făcute la Braşov

Pentagonul va cumpăra maşini făcute la BraşovDin luna noiembrie, Roman Braşov are mari şanse să înceapă să lucreze la autovehicule militare destinate armatei americane, anunţă http://www.money.ro. Pentagonul este un client vechi al fabricii braşovene care nu poate, în schimb, să-şi vândă marfa către Armata Română.

Uzina Roman Braşov va încheia, din toamnă, un contract cu armata americană pentru livrarea a circa 360 de autovehicule modificate pentru asalt ori transport trupe, a declarat pentru site-ul citat Carol Rugacs, directorul companiei braşovene. „În noiembrie semnăm un nou contract cu Pentagonul. Iniţial ar fi trebuit să fie pentru două loturi de câte 230 de autovehicule dar, acum, se pare că şi ei au constrângeri bugetare aşa că, cel mai probabil, vom semna pentru două loturi de câte 180 de maşini”, spune Rugacs.
Maşini pentru Afganistan şi Irak
Potrivit declaraţiilor lui Rugacs, autovehiculele Roman vor pleca către teatrele de operaţiuni americane din lume, în special Afganistan şi Irak. Directorul fabiricii braşovene nu a dorit să dea niciun detaliu privind dimensiunea financiară a contractului. A spus, însă, că este posibil să se semneze chiar şi pe un număr mai mic de autovehicule funcţie de banii pe care sunt dispuşi americanii să-i cheltuie. Roman Braşov produce, autobuze, autoutilitare, tractoare, autovehicule militare precum şi piese de schimb.
Produsele Roman nedorite de Armata şi primării
Printre rânduri, Rugacs a lăsat să se înţeleagă că, în timp ce americanii lucrează cu fabrica braşoveană, oficialii de vârf din Armata Română preferă tehnica străină atunci când vine vorba să se facă noi achiziţii. De fapt, Roman Braşov are un succes scăzut în a-şi vinde produsele în ţară. Nici modelul lor de autobuz, care se produce deja de un an, nu e pe placul primăriilor din marile oraşe care preferă să achiziţioneze modele străine, fabrica braşoveană vânzând doar câteva autobuze pentru firme de transport din ţară.
Al doilea contract cu americanii
Roman Braşov nu este la primul contact cu americanii. De fapt, în perioada 2004-2009 fabrica a fost susţinută, aproape în totalitate, de contractele de livrări de camioane şi autoşasiuri către Departamentul American al Apărării. În total mai mult  de 600 de autovehicule ale uzinei din Roman au ajuns, până acum, în dotarea armatei americane. În acelaşi timp Armata Română nu a făcut niciun fel de comandă către fabrica braşoveană.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s