brasov / Musashino

ASOCIATIA MUSASHINO

ASOCIATIA MUSASHINO
Orasul Musashino

Este un oras rezidential situat la una din periferiile capitalei, Tokyo, la 20 de kilometri distanta de centru.
Musashino este binecuvantat cu zone renumite si de buna reputatie, fiind locuit mai degraba de oameni bogati apartinand unei clase sociale superioare.
Orasul detine spatii de locuit bine organizate, decente, sigure, in zone linistite, cu multa verdeata, apa buna, multe parcuri si facilitati oferite cetatenilor pentru activitati sportive, hobby-uri, intalniri si diverse actiuni, chiar si pentru petreceri.
Centrul orasului sau centrele comerciale sunt accesibile cetatenilor in 20 de minute cu trenul si cu autobuzul. Cinci universitati si trei complexe comerciale sunt la dispozitia studentilor si a generatiei tinere.
Zona principala din Musashino este Kitchjio-ji, unul din cele mai faimoase cartiere datorita starurilor tinere din Tokyo. Este poreclit Orasul Joji.

Cateva date statistice ale orasului MUSASHINO

1. Suprafata: 10.73 km2, destul de mica fata de celelalte districte din Tokyo
2. Populatia: 131.000 locuitori, cea mai mare densitate a populatiei din Tokyo
3. Institutii medicale: 200 de spitale si clinici,150 de clinici stomatologice
4. Medici: 1 la 248 de locuitori
5. Masini: 1 pentru fiecare 2.8 familii
6. Gunoi menajer: 148 tone/zi
7. Folosirea trenurilor: 609.000 de persoane urca si coboara din tren in cele trei statii JR
8. Parcuri publice: 120
9. Clima: temperatura medie pe an este de 15.1 grade Celsius
10. Locuitori straini: 2.328 dintre care 4 sunt romani

Istoria si dezvoltarea orasului

Formarea orasului Musashino a inceput dupa a doua jumatate a secolului al XVII-lea cu patru asezari iar in 1884, imediat dupa Revolutia Meiji, a fost recunoscut de Guvernul National Meigi ca Satul Musashino. Datorita cresterii populatiei satul s-a dezvoltat intr-un oras rural din Tokyo la inceputul anului 1900.

Orasul Musashino a luat nastere in 1947, imediat dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial. Apoi, Musashino s-a bucurat de o rata inalta de crestere a populatiei, magazinelor si industriei, cu centre de desfacere a produselor alimentare si a confectiilor textile, de depozite si de o importanta industrie financiara.

Schimbarile din jurul zonei Kichijo-ji au fost dramatice. In mod obisnuit, peste 600,000 de persoane folosesc zilnic cele 3 gari din oras. Orasul se mandreste cu o cifra anuala de vanzari de peste 500 milioane de yeni.
Cetatenii au parte de un stil agreabil de viata, de magazine noi si un stil agreabil de viata, de informatii bine prezentate, ateliere de moda si de servicii de calitate.

Istoria relatiilor dintre Brasov si Musashino

Istoria relatilor dintre orasele Brasov si Musashino incepe in noiembrie 1991, la 2 ani dupa Revolutia din anul 1989.

Dl. Daisuke SOGA – pe atunci dirijor al Orchestrei Filarmonice ”Gheorghe Dima” din Brasov si locuitor al orasului Musashino, a apelat la sprijinul primarului Masatada TSUCHIYA pentru invitarea orchestrei in Japonia.

Primarul Tsuchiya a intrebat “Cati membri are orchestra?” iar domnul Soga a raspuns ca are in total 60 de membri. In acea perioada costul unui bilet de avion tur-retur pentru o persoana, pe ruta Bucuresti-Tokyo era 5.000 $ ceea ce, pentru 60 de persoane, insemna 300.000 $ (aceasta fiind suma doar pentru transport).

Dorind sa raspunda afirmativ cererii d-lui Soga, primarul Tsuchiya a cooptat primari ai oraselor invecinate si a purtat negocieri pentru subventii cu guvernul Japoniei.

In sfarsit, in septembrie 1992-dupa 10 luni de la intalnirea dintre cei doi domni Tsuchiya si Soga toti membrii orchestrei au ajuns in Japonia si au sustinut cu succes un concert. Aproximativ 4000 de cetateni din 4 orase, inclusiv Musashino s-au bucurat de acest concert.
Acesta este inceputul relatiilor dintre cele doua orase Brasov si Musashino.

Misiune
Infiintat in anul 1998, centrul nostru promoveaza cultura japoneza si in special orasul Musashino prin prezentarea diverselor aspecte ale vietii in Japonia, culturii traditionale si actuale, precum si a limbii japoneze.

Asociatia Musashino, Japonia – doreste aprofundarea relatiilor de prietenie dintre cele doua orase Brasov si Musashino si sa fie o punte de legatura intre cele doua culturi.
Mai multe informatii gasiti daca urmati acest link:Asociatia Musashino

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s